Hvordan bliver man mediegrafiker?

Har du et skarpt øje for teknologi og æstetik, og spørger du dig selv, hvordan bliver man mediegrafiker? Så kan en karriere som mediegrafiker være noget for dig.

I en branche med efterspørgsel efter dygtige fagfolk, der mestrer deres håndværk og leverer produkter af høj kvalitet, er uddannelsen til mediegrafiker din indgang til at opnå den nødvendige tekniske og faglige viden om trykte og digitale produkter. Uddannelsen omfatter fire kernekompetencer: grafisk design, typografi, grafik og billedbehandling samt grafiske produktionskompetencer.

Som mediegrafiker lærer du at kombinere design og grafik, billeder og tekst for at skabe produkter, der effektivt kommunikerer med og engagerer målgruppen. Med en solid grunduddannelse i grafisk design åbnes dørene for gode muligheder for videreuddannelse. Som faglært mediegrafiker har du muligheden for løbende at opdatere dine færdigheder gennem efter- og videreuddannelse (AMU), og du kan vælge mellem en række kurser, der passer til din karriereudvikling og faglige interesser.

Her er nogle videoer, der viser hvordan det er at arbejde som mediegrafiker

Hvad laver en mediegrafiker?

En mediegrafiker arbejder med grafisk design fra idé til produktion, og er navnet på en uddannelse som grafisk designer.

Mediegrafikere arbejder også med tekst og billeder i digitale og trykte medier. På uddannelsen lærer du om det tekniske og kreative arbejde med grafisk design og produktion.

Dette omfatter produktion af reklamer, bøger og produktemballage. Du kan også designe grafik til hjemmesider.

Du vil lære om kreativt og teknisk arbejde med billeder, former og farver.

Mediegrafikere kan arbejde for reklamebureauer, nyhedsbureauer, aviser, magasiner og større private og offentlige virksomheder eller have deres egen virksomhed.

Læs også: Hvordan bliver man webdesigner?

Hvordan bliver man mediegrafiker?

Uddannelsen som Mediegrafiker er en erhvervsuddannelse, som tager 4 et halvt år og skifter mellem teori og praktik i en virksomhed eller skolepraktik. Du får SU og elevløn i hele kursusperioden.

Uddannelsen består af et grundforløb, der tages på en erhvervsskole og varer 20 eller 40 uger, samt et hovedforløb, der veksler mellem perioder på din læreplads og perioder på skolen. 

Hvordan bliver man mediegrafiker

På lærepladsen bliver du oplært i de arbejdsopgaver, som hører til uddannelsen. Oplæringen foregår på en arbejdsplads eller evt. i et skoleoplæringscenter.

Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve.

Det kræver følgende for at blive mediegrafiker:

  • Du skal have en folkeskoleeksamen fra 9. eller 10. klasse
  • Herefter skal du optages på en af de 7 erhvervsskoler i landet, der udbyder uddannelsen, der kræver at du finder en praktikplads.

Herefter kan du kalde dig mediegrafiker og søge relevante jobs.

Du kan søge jobs som mediegrafiker eller grafiker på diverse jobsider.

Job som mediegrafiker – Jobindex

Mediegrafiker job – Indeed

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvordan bliver man efterforsker?

Hvordan bliver man efterforsker?

At være efterforsker er en fascinerende og udfordrende karrierevej, der kræver både dedikation og en skarp sans for detaljer. Efterforskere spiller en afgørende rolle i retshåndhævelsen ved at opklare forbrydelser og sikre, at retfærdigheden sker fyldest. Men hvordan...

læs mere
Hvordan bliver man kundeservicemedarbejder?

Hvordan bliver man kundeservicemedarbejder?

Kundeservicemedarbejdere spiller en afgørende rolle i enhver virksomhed ved at være det primære bindeled mellem kunden og virksomheden. Denne rolle omfatter en bred vifte af opgaver, som sikrer en positiv og tilfredsstillende kundeoplevelse. Hvis du drømmer om at...

læs mere
Hvordan bliver man regnskabsassistent?

Hvordan bliver man regnskabsassistent?

At blive regnskabsassistent er en attraktiv karrierevej for mange, der har interesse for tal og økonomi. I denne artikel vil vi udforske, hvordan man kan opnå denne stilling, de nødvendige uddannelsesveje, arbejdsopgaver, kompetencer, jobmuligheder samt lønforhold....

læs mere