For at besvare spørgsmålet hvordan bliver man anæstesisygeplejerske? er det vigtigt at forstå kravene til den nødvendige specialuddannelse. Anæstesisygepleje kræver en yderligere toårig uddannelse ud over den grundlæggende sygeplejeuddannelse. For at kunne påbegynde denne specialisering, er det nødvendigt at have gennemført en vellykket sygeplejeuddannelse på bachelorniveau eller en sygeplejeuddannelse suppleret med videnskabelige teorier og metoder på diplomniveau. Dette sikrer, at du har en solid base af viden og færdigheder, som du kan bygge videre på i din specialisering som anæstesisygeplejerske.
I videoen nedenfor fortæller anæstesisygeplejerske Peter Munch om nogle af sine erfaringer.
Hvad laver en anæstesisygeplejerske?
Anæstesisygeplejersker arbejder tæt sammen med andre kolleger. Anæstesisygeplejersker arbejder med en høj grad af autonomi. De fokuserer på patientpleje.
Hvad bliver man anæstesisygeplejerske?
Specialuddannelse i anæstesisygepleje er en yderligere toårig uddannelse. Det er derfor nødvendigt at have en vellykket sygeplejeuddannelse på bachelorniveau eller en sygeplejeuddannelse suppleret med videnskabelige teorier og metoder på diplomniveau.
Du skal desuden have omfattende klinisk erfaring svarende til mindst to års fuldtidsarbejde som sygeplejerske, fortrinsvis inden for et akut somatisk område med kompleks patientpleje. Adgangskravene er beskrevet i bekendtgørelsen.
For dem, der søger at forstå “hvordan bliver man anæstesisygeplejerske?”, er det vigtigt at kende strukturen af uddannelsen. Uddannelsen til anæstesisygeplejerske er opdelt i fire perioder á seks måneder, hvor kompleksiteten i det kliniske arbejde gradvist øges. Hver af disse uddannelsesperioder foregår på forskellige anæstesiafdelinger i regionen, hvilket giver en bred erfaring og eksponering til forskellige arbejdsmiljøer og patienttyper. I løbet af uddannelsen vil den kliniske del typisk finde sted på tre eller fire forskellige anæstesiafdelinger. Dette efterfølges af seks ugers intensiv uddannelse på en opvågningsafdeling, hvor du vil få mulighed for at anvende og fordybe dine færdigheder yderligere. Denne varierede og praktiske tilgang er afgørende for at udvikle de nødvendige kompetencer og forståelse for at blive en dygtig anæstesisygeplejerske.
Uddannelsens forløb og struktur
Programmet varer 24 måneder. I hovedstadsområdet er uddannelsen planlagt som et blokuddannelsesforløb og er opdelt i fire kliniske perioder. Kurset består af individuelle kurser på tre hospitaler i regionen.
I de første fem måneder foregår den kliniske uddannelse under nøje overvågning og vejledning, således at der ikke udføres selvstændigt arbejde. Hver afdeling har erfarne og veluddannede kliniske vejledere, der fører tilsyn.
Et vigtigt træk ved uddannelsens overordnede struktur er den stadigt stigende kompleksitet af arbejdet i løbet af de fire kliniske uddannelsesperioder.
I begyndelsen af uddannelsen finder der lokal undervisning sted i hver afdeling, og der er planlagt yderligere fire introduktionsdage med teori. Herefter følger praktisk teoretisk uddannelse.
Teoriuddannelsen foregår parallelt med den kliniske uddannelse og består af ca. 200 timers undervisning fordelt på 12 moduler.
De første 10 teoretiske moduler er hovedsageligt af videnskabelig karakter; de tager ni måneder at gennemføre efter tre måneders klinisk erfaring med en obligatorisk skriftlig eksamen.
Den teoretiske uddannelse gennemføres i to moduler med fokus på kvalitetsforbedring og tværprofessionel koordinering og samarbejde. Teorimodulet indeholder opgaver om refleksion og dispersion.
Derudover er der simulationsbaseret undervisning og seks ugers praktik i genopretningsafsnittet.
Hvad tjener en anæstesisygeplejerske?
Her er gennemsnitlønnen for en anæstesisygeplejerske inden sundhed og behandling:
Syddanmark: 24.000 kr
Hovedstaden: 29.500 kr
Nordjylland: 40.500 kr
Links:
Jobs som anæstesisygeplejerske (Ofir.dk)
0 kommentarer