Hvis du brænder for at undervise børn i folkeskolen og ønsker at få succes med at opdrage den næste generation, har du måske det, der skal til for at blive folkeskolelærer. Er du nysgerrig efter at vide, hvordan bliver man folkeskolelærer? Nu kan du finde ud af, om du skulle tage skridtet og blive folkeskolelærer. Denne guide vil hjælpe dig med at forstå de nødvendige kvalifikationer, uddannelsesvejen og de personlige egenskaber, der kræves for at træde ind i dette givende erhverv.
Rasmus Brohave er taget til Vesterbro Ny Skole i København, hvor han følger Jonas, som til dagligt arbejder som folkeskolelærer:
Hvad laver en folkeskolelærer?
En folkeskolelærer er en person, der er uddannet til at undervise i folkeskolen, som er en almen skoleuddannelse, der blev fastlagt i Danmark i skolelovene af 1814.
Som folkeskolelærer er nogle af dine vigtigste opgaver at undervise elever i en lang række dag samt lede klassen og klassens sammenhold. Derudover er der andre opgaver så som:
- Planlægning og forberedelse af undervisning for eleverne
- Gennemgang og revision af opgaver til mundtlige og skriftlige eksaminer
- Planlægning og tilrettelæggelse af sociale arrangementer
- At være en leder for børn
- samarbejde med andre lærere og samarbejde med andre lærere i undervisningen
- Løbende udvikling af pædagogik og undervisningsmetoder
- Kontakt med børnenes forældre
Som lærer kan du undervise i rigtig mange forskellige fag:
- Dansk
- Engelsk
- Tysk
- Fransk
- Matematik
- Geografi
- Musik
- Historie
- Biologi
- Fysik/kemi
- Samfundsfag
- Natur/teknologi
- Idræt
- Håndværk og design
- Billedkunst
- Madkundskab
- Kristendomskundskab
Hvordan bliver man folkeskolelærer?
Læreruddannelsen er en fireårig professionsbacheloruddannelse For at blive optaget på uddannelsen skal du have en gymnasial adgangsgivende eksamen. I løbet af de fire år lærer du at planlægge undervisning professionelt og pædagogisk med i alt tre praktikophold, hver med et andet emne. I løbet af praktikopholdet får du mulighed for at omsætte teorien til praksis ved at planlægge og gennemføre forskellige uddannelsesprogrammer.
Du kan vælge mellem en række fag, der undervises i folkeskolen, og som passer til dine interesser: Du vil udvikle undervisningskompetencer i to eller tre fag, hvoraf dansk sprog eller matematik normalt er et af dem. Undervisningsformen på læreruddannelsen veksler groft sagt mellem klasseundervisning, gruppearbejde og individuelt arbejde.
Læs mere om folkeskolelærer-uddannelsen.
0 kommentarer