Drømmer du om et job, hvor du får lov til at arbejde med computere og hjælpe andre mennesker? Så kunne en karriere som IT-supporter være noget for dig. I denne artikel guider vi dig igennem, hvordan du bliver IT-supporter i Danmark.
Uddannelse til IT-supporter
Der findes to hovedveje til at blive uddannet IT-supporter i Danmark: erhvervsuddannelsen som IT-supporter eller data- og kommunikationsuddannelsen som IT-supporter (trin 1). Begge uddannelser giver dig de nødvendige kompetencer til at kunne varetage jobbet som IT-supporter.Erhvervsuddannelsen som IT-supporter tager 3 år i alt, hvor de 2 år er praktik i en virksomhed. Her får du et stærkt fokus på kundekontakt, service og fejlfinding. Du lærer at opsætte, opdatere og vedligeholde pc’er og netværk.Data- og kommunikationsuddannelsen som IT-supporter (trin 1) er en del af den bredere data- og kommunikationsuddannelse. Her lærer du at hjælpe kollegaer eller kunder med software og hardware. Efterfølgende kan du videreuddanne dig til datatekniker på trin 2.Begge uddannelser kræver, at du har bestået folkeskolens afgangsprøve og er erklæret uddannelsesparat. Så hvis du har interesse for IT og gode samarbejdsevner, er det et oplagt valg.
Job og karrieremuligheder
Som uddannet IT-supporter kan du typisk få job i mellemstore og store virksomheder med egen IT-afdeling, IT-konsulent-virksomheder, hosting-virksomheder eller hos internetudbydere. Der er altså et bredt jobmarked at vælge imellem.Jobbet som IT-supporter indebærer bl.a. at drifte og vedligeholde it-systemer, finde og fikse it-relaterede fejl og brugerfejl, installere og konfigurere computere, programmer og øvrige it-installationer samt at vejlede brugere og sikre hjælp-til-selvhjælp.Du kommer til at arbejde tæt sammen med brugerne for at sikre, at deres it-udstyr fungerer optimalt. Det kræver både tekniske færdigheder og gode kommunikationsevner.Med videreuddannelse som datatekniker eller andre IT-uddannelser åbner der sig yderligere karrieremuligheder for dig som IT-supporter. Du kan f.eks. blive systemadministrator, it-konsulent eller projektleder.
Løn som IT-supporter
Lønnen for en IT-supporter i Danmark afhænger af erfaring, branche og virksomhed, men ligger typisk i omegnen af 25.000-35.000 kr. om måneden for nyuddannede. Med erfaring og videreuddannelse kan lønnen stige til 35.000-45.000 kr. eller mere.Så selvom du starter med en relativt lav løn som nyuddannet, er der gode muligheder for at avancere og få en højere løn, efterhånden som du opbygger erfaring og videreuddanner dig.
Sådan kommer du i gang
Hvis du synes, at en karriere som IT-supporter lyder spændende, så er der to hovedveje at gå:
- Erhvervsuddannelsen som IT-supporter
- Tager 3 år i alt, hvoraf de 2 år er praktik i en virksomhed
- Fokus på kundekontakt, service og fejlfinding
- Lærer at opsætte, opdatere og vedligeholde pc’er og netværk
- Data- og kommunikationsuddannelsen som IT-supporter (trin 1)
- Del af den bredere data- og kommunikationsuddannelse
- Lærer at hjælpe kollegaer eller kunder med software og hardware
- Kan efterfølgende videreuddanne sig til datatekniker på trin 2
Begge uddannelser kræver, at du har bestået folkeskolens afgangsprøve og er erklæret uddannelsesparat. Så hvis du opfylder de krav, og har lysten til at arbejde med IT og hjælpe andre mennesker, så er der intet i vejen for, at du kan blive en dygtig IT-supporter.
Yderligere information
Hvis du gerne vil vide mere om uddannelsen til IT-supporter, så tjek disse links:
- Uddannelse til IT-supporter på TECHCOLLEGE i Aalborg
- IT-supporter uddannelsen på Syddansk Erhvervsskole
- Data- og kommunikationsuddannelsen på ug.dk
Her kan du læse mere om uddannelsesindhold, adgangskrav og muligheder efter endt uddannelse. Så hvis du er klar til at tage skridtet mod en spændende karriere som IT-supporter, så er det bare med at komme i gang!
0 kommentarer