Hvordan bliver man UX designer?

Brænder du for at designe digitale løsninger med brugeren i fokus? Er du kreativ med sans for struktur, information og menneskelig psykologi? Så skulle du måske overveje, at starte en karriere som UX-designer?

Her kan du læse om, hvordan man bliver UX-designer, og hvad det egentlig betyder.

Mød Daniel der har valgt at specialisere sig i UX design:

Hvad laver en UX designer?

En UX designer sørger for, at dine IT-løsninger har størst mulig brugervenlighed og funktionalitet, inden det ibrugtages af slutbrugerne. UX design handler kort fortalt om at forbedre brugerens oplevelse i interaktionen med IT.

Det er der flere gode grunde til: For at give dine besøgende så god en oplevelse som muligt, da det forbedrer brugernes opfattelse af din virksomhed og produkter, hvilket øger sandsynligheden for et køb. For bedre at kunne forstå hvilke mål dine besøgende har, når de anvender din hjemmeside.

Hvis du er rigtig heldig, så kan du også komme til at designe spil til børn.

Hvordan bliver man UX designer

Hvordan bliver man UX designer?

Hvis du gerne vil være UX designer skal du typisk tage en uddannelse inden for it, hvor der også er fokus på design, som eksempelvis en multimedie designer.

Når du forsøger at lave noget inden for UX-design, er det som regel noget it-relateret, f.eks. et websted, en app eller et computerprogram.

Du kan blive freelance som selvstændig UX-designer, arbejde for en virksomhed, der specialiserer sig i produktion af websites, eller, meget sjældent, arbejde for en virksomhed, der laver mange fornyelser af apps og websites, men det er sjældne tilfælde.

Hvis du vælger et multimediedesigner-kursus, vil det være en del af kurset at lære om UX-design.

Der er mange mennesker, der arbejder med UX-design som et job, men det er ikke det eneste, de laver, så du kan kombinere det med andre færdigheder.

Typisk er webdesignere også UX-designere, som designer websites, der er specielt skræddersyet til at passe godt til brugerens websitefunktion.

Hvad er UX design egentlig?

Flere år efter dets fødsel er “UX” stadig et modeord i mange virksomheder. Men hvad er UX-design egentlig, og hvad laver UX-designere egentlig?

Mange ved, at UX står for User Experience (brugeroplevelse). Men at vide, hvad det står for, er én ting, og at forstå, hvordan UX-design fungerer, og hvad UX-designere rent faktisk laver, er en anden ting.

Kort sagt omfatter UX alle aspekter af de systemer, som brugerne oplever, herunder websteder, apps, produkter og tjenester. Det er her, UX kommer ind i billedet, da virksomheder stræber efter at udvikle positive, forudsigelige og brugervenlige oplevelser i deres digitale løsninger.

UX-design handler om at forbedre og forbedre den samlede oplevelse for brugere, der interagerer med en virksomheds produkter og løsninger på tværs af forskellige digitale kanaler.

Design af brugeroplevelser er et område, som UX-designere beskæftiger sig med, og brugercentreret design er en UX-proces.Et andet begreb, der ofte bruges i forbindelse med UX, er “designtænkning”, som generelt omfatter brugerundersøgelser, brugertest, prototyper og interaktionsdesign og wire framing.

Læs også hvordan du bliver webdesigner

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvordan bliver man efterforsker?

Hvordan bliver man efterforsker?

At være efterforsker er en fascinerende og udfordrende karrierevej, der kræver både dedikation og en skarp sans for detaljer. Efterforskere spiller en afgørende rolle i retshåndhævelsen ved at opklare forbrydelser og sikre, at retfærdigheden sker fyldest. Men hvordan...

læs mere
Hvordan bliver man kundeservicemedarbejder?

Hvordan bliver man kundeservicemedarbejder?

Kundeservicemedarbejdere spiller en afgørende rolle i enhver virksomhed ved at være det primære bindeled mellem kunden og virksomheden. Denne rolle omfatter en bred vifte af opgaver, som sikrer en positiv og tilfredsstillende kundeoplevelse. Hvis du drømmer om at...

læs mere
Hvordan bliver man regnskabsassistent?

Hvordan bliver man regnskabsassistent?

At blive regnskabsassistent er en attraktiv karrierevej for mange, der har interesse for tal og økonomi. I denne artikel vil vi udforske, hvordan man kan opnå denne stilling, de nødvendige uddannelsesveje, arbejdsopgaver, kompetencer, jobmuligheder samt lønforhold....

læs mere