Hvordan bliver man professor?

Der findes mange måder hvorpå du kan blive en professor, og du kan faktisk også være professor inden for mange forskellige professioner. En professor defineres som en forsker, der underviser på et akademisk niveau på en uddannelsesinstitution.

Hvordan bliver man professor

Jobbet som professor

De fleste underviser typisk på et universitet og har enten en kandidatgrad eller en Ph.d. Men ser dog ofte, at en professors stilling er tidsbegrænset. Helt uofficielt er det meget anderkendt, at man ser helst en professor have en doktorgrad for, at kalde sig selv for professor. Det skyldes at en professor defineres ved at være af højeste rang.

Hvis du vælger at gå vejen som professor, skal du vide at den er lang. Det begynder typisk med, at du tager en gymnasial uddannelse og herefter en kandidatgrad og afslutter med en Ph.D. Så kommer den spændende del, hvor du helst skal have udgivet noget der er blevet anderkendt og helst internationalt før du kan få titlen som professor.

Herunder kan du se nogle professioner, som du kan blive professor i:

  • Matematik
  • Fysik
  • Kemi
  • Lingvistik
  • Humanfysiologi
  • Medicinalbiologi
  • Molecular Biology
  • Data Science

Hvad tjener en professor?

Professor i staten med hovedansættelse på universitetet får en månedsløn på 49.391,50 kr + professortillæg på 4.871,92 kr, så samlet set 54.263,42 kr.

Bemærk at der er forskel på hvilken lønramme du har læs mere her.

Ledende overlæge / professor har en grundløn på 58.642,75 kr. + pensionsgivende tillæg på 10.404,25 kr + honorar fra universiteterne på 16.369,25 kr, så samlet set 85.416,25 kr.

Overlæge, der beklæder et midlertidigt klinisk professorat har en grundløn på 64.136,92 kr. + + honorar fra universitet på 16.369,25 kr. + fleksibilitetstillæg på 1.493,17 kr., så samlet set 81.999,33 kr.

Læs også: Hvordan bliver man gynækolog?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvordan bliver man bygningskonstruktør?

Hvordan bliver man bygningskonstruktør?

Bygningskonstruktørens rolle er en vigtig del af byggebranchen. Med ansvar for planlægning og koordinering af byggeprojekter står bygningskonstruktøren som et centralt bindeled mellem arkitekter, ingeniører og entreprenører. Uddannelsen som bygningskonstruktør er...

læs mere
Hvordan bliver man eventkoordinator?

Hvordan bliver man eventkoordinator?

At være eventkoordinator er en spændende og alsidig karriere, hvor man planlægger, organiserer og styrer alt fra små private fester til store internationale konferencer. I dag er eventkoordinering en essentiel del af mange brancher, herunder hotel- og...

læs mere
Hvordan man bliver dataanalytiker?

Hvordan man bliver dataanalytiker?

Dataanalytikere spiller en afgørende rolle i dagens digitaliserede verden. De hjælper virksomheder med at forstå og udnytte data til at træffe bedre beslutninger. Men hvordan bliver man egentlig dataanalytiker, og hvad kræver det af uddannelse og færdigheder? Denne...

læs mere