Hvordan bliver man ejendomsmægler?

Hvordan bliver man ejendomsmægler? Drømmer du om dette karrierevalg? Er du god til tal og mennesker, og ønsker du et job, hvor du hjælper folk med at realisere deres drømme? Så kunne du måske tænke dig at blive ejendomsmægler. Her er din hovedopgave at hjælpe folk med at sælge deres hjem eller finde et nyt.

Her kan du se Nina fortælle om hvordan du bliver en ejendomsmægler:

Hvad laver en ejendomsmægler?

For ejendomsmæglere vil dagen ofte være delt mellem kontorarbejde og fremvisning af boliger.

En stor del af visningen finder sted, når andre har fri fra arbejde. Derfor er det almindeligt, at der arbejdes om aftenen og i weekenden.

Ejendomsmæglere møder og taler med en lang række mennesker. For mange mennesker er en hushandel en af de største økonomiske beslutninger i deres liv og kan være katalysator for betydelige ændringer i deres liv.

Finansielle og administrative opgaver

Administrative opgaver og papirarbejde er en vigtig del af arbejdet som ejendomsmægler.

Det er din opgave at indhente alle oplysninger om de finansielle og juridiske aspekter af en transaktion. Derfor skal du være opmærksom på ting som grundplaner, ejendomsskatter, forsikringer, forbrug og lånemuligheder.

Du skal også indhente forskellige dokumenter og oplysninger fra offentlige myndigheder.

Registreretejendomsmægler

For at kunne kalde dig “ejendomsmægler” skal du have en tilladelse som ejendomsmægler og være registreret hos Erhvervsstyrelsen.

Hvordan bliver man ejendomsmægler

Hvordan bliver man ejendomsmægler?

Der er flere veje til ejendomsmæglertitlen og hvilken vej, der passer bedst til dig, afhænger af din uddannelse og den joberfaring du har med dig.

Det afhænger også af, om du har god tid og prioriterer en uddannelse, der giver dig flere karrieremuligheder, eller om du prioriterer at blive hurtig færdig.

Du har ungdomsuddannelse

Med en ungdomsuddannelse (HHX, STX, HTX, HF) kan du søge ind i ejendomsmæglerbranchen som elev, samtidigt med at du på deltid tager den treårige Akademiuddannelse i Finansiel rådgivning. Du kan også vælge at læse Finansbachelor eller Finansøkonom (med tillægsfag) på fuld tid. Det tager omkring 3-4 år.

Du har en kandidatgrad i noget andet

Hvis du er akademiker med en kandidatgrad, kan du læse til ejendomsmægler ved at supplere med en tillægsuddannelse. Det tager omkring 3 år på deltid afhængig af din baggrund.

Hvad tjener en ejendomsmægler?

En ejendomsmægler bliver generelt pænt betalt for sine ydelser.

De fleste ejendomsmæglere er fastansatte lønmodtagere i en gren af en af de store danske kæder som f.eks. Home, Nybolig, EDC, Danbolig, RealMæglerne eller lignende.

Hvor meget en ejendomsmægler tjener afhænger af, hvor i landet han bor.

I følge Jobindex tjener en ejendomsmægler gennemsnitlig 42.286 kr om måneden.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvordan bliver man efterforsker?

Hvordan bliver man efterforsker?

At være efterforsker er en fascinerende og udfordrende karrierevej, der kræver både dedikation og en skarp sans for detaljer. Efterforskere spiller en afgørende rolle i retshåndhævelsen ved at opklare forbrydelser og sikre, at retfærdigheden sker fyldest. Men hvordan...

læs mere
Hvordan bliver man kundeservicemedarbejder?

Hvordan bliver man kundeservicemedarbejder?

Kundeservicemedarbejdere spiller en afgørende rolle i enhver virksomhed ved at være det primære bindeled mellem kunden og virksomheden. Denne rolle omfatter en bred vifte af opgaver, som sikrer en positiv og tilfredsstillende kundeoplevelse. Hvis du drømmer om at...

læs mere
Hvordan bliver man regnskabsassistent?

Hvordan bliver man regnskabsassistent?

At blive regnskabsassistent er en attraktiv karrierevej for mange, der har interesse for tal og økonomi. I denne artikel vil vi udforske, hvordan man kan opnå denne stilling, de nødvendige uddannelsesveje, arbejdsopgaver, kompetencer, jobmuligheder samt lønforhold....

læs mere