Hvordan bliver man ejendomsmægler?

Hvordan bliver man ejendomsmægler? Drømmer du om dette karrierevalg? Er du god til tal og mennesker, og ønsker du et job, hvor du hjælper folk med at realisere deres drømme? Så kunne du måske tænke dig at blive ejendomsmægler. Her er din hovedopgave at hjælpe folk med at sælge deres hjem eller finde et nyt.

Her kan du se Nina fortælle om hvordan du bliver en ejendomsmægler:

Hvad laver en ejendomsmægler?

For ejendomsmæglere vil dagen ofte være delt mellem kontorarbejde og fremvisning af boliger.

En stor del af visningen finder sted, når andre har fri fra arbejde. Derfor er det almindeligt, at der arbejdes om aftenen og i weekenden.

Ejendomsmæglere møder og taler med en lang række mennesker. For mange mennesker er en hushandel en af de største økonomiske beslutninger i deres liv og kan være katalysator for betydelige ændringer i deres liv.

Finansielle og administrative opgaver

Administrative opgaver og papirarbejde er en vigtig del af arbejdet som ejendomsmægler.

Det er din opgave at indhente alle oplysninger om de finansielle og juridiske aspekter af en transaktion. Derfor skal du være opmærksom på ting som grundplaner, ejendomsskatter, forsikringer, forbrug og lånemuligheder.

Du skal også indhente forskellige dokumenter og oplysninger fra offentlige myndigheder.

Registreretejendomsmægler

For at kunne kalde dig “ejendomsmægler” skal du have en tilladelse som ejendomsmægler og være registreret hos Erhvervsstyrelsen.

Hvordan bliver man ejendomsmægler

Hvordan bliver man ejendomsmægler?

Der er flere veje til ejendomsmæglertitlen og hvilken vej, der passer bedst til dig, afhænger af din uddannelse og den joberfaring du har med dig.

Det afhænger også af, om du har god tid og prioriterer en uddannelse, der giver dig flere karrieremuligheder, eller om du prioriterer at blive hurtig færdig.

Du har ungdomsuddannelse

Med en ungdomsuddannelse (HHX, STX, HTX, HF) kan du søge ind i ejendomsmæglerbranchen som elev, samtidigt med at du på deltid tager den treårige Akademiuddannelse i Finansiel rådgivning. Du kan også vælge at læse Finansbachelor eller Finansøkonom (med tillægsfag) på fuld tid. Det tager omkring 3-4 år.

Du har en kandidatgrad i noget andet

Hvis du er akademiker med en kandidatgrad, kan du læse til ejendomsmægler ved at supplere med en tillægsuddannelse. Det tager omkring 3 år på deltid afhængig af din baggrund.

Hvad tjener en ejendomsmægler?

En ejendomsmægler bliver generelt pænt betalt for sine ydelser.

De fleste ejendomsmæglere er fastansatte lønmodtagere i en gren af en af de store danske kæder som f.eks. Home, Nybolig, EDC, Danbolig, RealMæglerne eller lignende.

Hvor meget en ejendomsmægler tjener afhænger af, hvor i landet han bor.

I følge Jobindex tjener en ejendomsmægler gennemsnitlig 42.286 kr om måneden.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvordan bliver man massør?

Hvordan bliver man massør?

At overveje en karriere som massør er at træde ind i en verden af sundhed og velvære, hvor din indsats direkte bidrager til andres livskvalitet. Massage er mere end blot en behandlingsform; det er en kunst, der kræver forståelse, teknisk dygtighed og en dyb...

læs mere
Hvordan bliver man ingeniør?

Hvordan bliver man ingeniør?

Ønsker du at blive ingeniør? Denne artikel udforsker, hvordan man bliver ingeniør, ved at dykke ned i de forskellige uddannelsesveje, krav og muligheder, der findes i Danmark. Uddannelsesveje For at blive ingeniør i Danmark kan du følge forskellige uddannelsesveje. På...

læs mere
Hvordan bliver man plejeforældre?

Hvordan bliver man plejeforældre?

At blive plejeforældre er en dybt meningsfuld og vigtig beslutning. Mange stiller spørgsmålet: "Hvordan bliver man plejeforældre?" Denne artikel vil guide dig igennem processen, ansøgningskravene, og hvad du kan forvente som en potentiel plejefamilie. Hvad indebærer...

læs mere