Hvordan bliver man fisker?

At være fisker er næsten en livsstil i sig selv, og mange spørger, hvordan bliver man fisker? Som fisker kan du tilbringe flere uger på havet i alt slags vejr. Det gælder ikke kun i Nordsøen, Skagerrak og Østersøen, men også i det fjerne Barentshavet, hvor fiskerne arbejder på kuttere og andre fiskerbåde. Som fisker skal man kunne nyde det monotone og uforudsigelige arbejde om bord. Samtidig skal du være forberedt på at reparere værktøj, sætte net og tilberede fisk selv. At forstå og værdsætte denne unikke måde at leve og arbejde på er en central del af at blive fisker.

Her kan du møde Simon, der er ved at uddanne sig til fisker:

Hvad laver en fisker?

Du fanger rødspætte, sild, torsk, kulmule, havtaske, fladfisk, dybvandshummer, rejer og industrifisk (foderfisk). Fiskene fanges hovedsagelig med garn og trawl (store netposer, der trækkes bag båden).

Rødspættefiskeriet finder hovedsagelig sted fra maj til november og foregår hovedsagelig med trawl og snurrevod (netposer, der trækkes ind med lange reb). Sild fanges med trawl og vod (net, der er sat ud omkring sildebestande).

Selv om der nu findes mange tekniske hjælpemidler, som reducerer en stor del af de tunge løft, er arbejdet ofte anstrengende og langvarigt. Især rengøring og forarbejdning af fisk og den efterfølgende fryseproces kan være tidskrævende.

Måltider og søvntider er ofte uregelmæssige. Når de fisker på lidt større fartøjer, skal de desuden være forberedt på at tilbringe dage eller uger på havet eller i fremmede havne.

hvordan bliver man fisker

Efter landingen skal fartøjet rengøres, redskaberne inspiceres, og nettene repareres og rengøres.

Besætningen på en stor kutter består normalt af en skipper, som ofte ejer skibet, og tre eller fire hjælpere (sharecroppers). Uddannelseskravene afhænger af deres rolle på skibet. De skal dog som minimum have gennemført et tre ugers sikkerhedskursus.

Fartøjerne er udstyret med alt det elektroniske udstyr, der er nødvendigt til kommunikation, navigation og fiskedetektion.

De fleste fiskere er fra Esbjerg, Hirtshals, Hanstholm, Skagen, Thyborøn, Hvide Sande, Grenå, Neksø, Rønne, Tejn, Strandby, Thorsminde, Rødvig, Klintholm Havn, den Fiskerihavnene Bagenkop og Gilleleje betjenes af fiskerihavnene Bagenkop og Gilleleje.

Læs også: Hvordan bliver man vinduespudser

Hvordan bliver man fisker?

For at blive uddannet som fisker og forstå hvordan bliver man fisker, skal du være mindst 16 år gammel, have bestået et søsikkerhedskursus og have et gyldigt sundhedscertifikat. I Danmark er der kun én skole, hvor du kan uddanne dig til fisker. Det tager to år at uddanne sig til fisker, og i løbet af denne tid lærer man om fangstmetoder, både, fiskearter, sikkerhed og meget mere. Efter to års uddannelse får man et såkaldt blåt certifikat, som giver en retten til at kalde sig professionel fisker. Med et blåt certifikat kan du finde et job som kutterfisker, eller hvis du drømmer om selv at tage roret, kan du starte din egen virksomhed som selvstændig fisker. Denne uddannelse og erhvervelse af det blå certifikat er afgørende skridt på vejen til at blive en professionel fisker.

https://blivfisker.nu

Fiskeruddannelsen

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvordan bliver man efterforsker?

Hvordan bliver man efterforsker?

At være efterforsker er en fascinerende og udfordrende karrierevej, der kræver både dedikation og en skarp sans for detaljer. Efterforskere spiller en afgørende rolle i retshåndhævelsen ved at opklare forbrydelser og sikre, at retfærdigheden sker fyldest. Men hvordan...

læs mere
Hvordan bliver man kundeservicemedarbejder?

Hvordan bliver man kundeservicemedarbejder?

Kundeservicemedarbejdere spiller en afgørende rolle i enhver virksomhed ved at være det primære bindeled mellem kunden og virksomheden. Denne rolle omfatter en bred vifte af opgaver, som sikrer en positiv og tilfredsstillende kundeoplevelse. Hvis du drømmer om at...

læs mere
Hvordan bliver man regnskabsassistent?

Hvordan bliver man regnskabsassistent?

At blive regnskabsassistent er en attraktiv karrierevej for mange, der har interesse for tal og økonomi. I denne artikel vil vi udforske, hvordan man kan opnå denne stilling, de nødvendige uddannelsesveje, arbejdsopgaver, kompetencer, jobmuligheder samt lønforhold....

læs mere