Hvordan bliver man fisker?

At være fisker er næsten en livsstil i sig selv, og mange spørger, hvordan bliver man fisker? Som fisker kan du tilbringe flere uger på havet i alt slags vejr. Det gælder ikke kun i Nordsøen, Skagerrak og Østersøen, men også i det fjerne Barentshavet, hvor fiskerne arbejder på kuttere og andre fiskerbåde. Som fisker skal man kunne nyde det monotone og uforudsigelige arbejde om bord. Samtidig skal du være forberedt på at reparere værktøj, sætte net og tilberede fisk selv. At forstå og værdsætte denne unikke måde at leve og arbejde på er en central del af at blive fisker.

Her kan du møde Simon, der er ved at uddanne sig til fisker:

Hvad laver en fisker?

Du fanger rødspætte, sild, torsk, kulmule, havtaske, fladfisk, dybvandshummer, rejer og industrifisk (foderfisk). Fiskene fanges hovedsagelig med garn og trawl (store netposer, der trækkes bag båden).

Rødspættefiskeriet finder hovedsagelig sted fra maj til november og foregår hovedsagelig med trawl og snurrevod (netposer, der trækkes ind med lange reb). Sild fanges med trawl og vod (net, der er sat ud omkring sildebestande).

Selv om der nu findes mange tekniske hjælpemidler, som reducerer en stor del af de tunge løft, er arbejdet ofte anstrengende og langvarigt. Især rengøring og forarbejdning af fisk og den efterfølgende fryseproces kan være tidskrævende.

Måltider og søvntider er ofte uregelmæssige. Når de fisker på lidt større fartøjer, skal de desuden være forberedt på at tilbringe dage eller uger på havet eller i fremmede havne.

hvordan bliver man fisker

Efter landingen skal fartøjet rengøres, redskaberne inspiceres, og nettene repareres og rengøres.

Besætningen på en stor kutter består normalt af en skipper, som ofte ejer skibet, og tre eller fire hjælpere (sharecroppers). Uddannelseskravene afhænger af deres rolle på skibet. De skal dog som minimum have gennemført et tre ugers sikkerhedskursus.

Fartøjerne er udstyret med alt det elektroniske udstyr, der er nødvendigt til kommunikation, navigation og fiskedetektion.

De fleste fiskere er fra Esbjerg, Hirtshals, Hanstholm, Skagen, Thyborøn, Hvide Sande, Grenå, Neksø, Rønne, Tejn, Strandby, Thorsminde, Rødvig, Klintholm Havn, den Fiskerihavnene Bagenkop og Gilleleje betjenes af fiskerihavnene Bagenkop og Gilleleje.

Læs også: Hvordan bliver man vinduespudser

Hvordan bliver man fisker?

For at blive uddannet som fisker og forstå hvordan bliver man fisker, skal du være mindst 16 år gammel, have bestået et søsikkerhedskursus og have et gyldigt sundhedscertifikat. I Danmark er der kun én skole, hvor du kan uddanne dig til fisker. Det tager to år at uddanne sig til fisker, og i løbet af denne tid lærer man om fangstmetoder, både, fiskearter, sikkerhed og meget mere. Efter to års uddannelse får man et såkaldt blåt certifikat, som giver en retten til at kalde sig professionel fisker. Med et blåt certifikat kan du finde et job som kutterfisker, eller hvis du drømmer om selv at tage roret, kan du starte din egen virksomhed som selvstændig fisker. Denne uddannelse og erhvervelse af det blå certifikat er afgørende skridt på vejen til at blive en professionel fisker.

https://blivfisker.nu

Fiskeruddannelsen

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvordan bliver man massør?

Hvordan bliver man massør?

At overveje en karriere som massør er at træde ind i en verden af sundhed og velvære, hvor din indsats direkte bidrager til andres livskvalitet. Massage er mere end blot en behandlingsform; det er en kunst, der kræver forståelse, teknisk dygtighed og en dyb...

læs mere
Hvordan bliver man ingeniør?

Hvordan bliver man ingeniør?

Ønsker du at blive ingeniør? Denne artikel udforsker, hvordan man bliver ingeniør, ved at dykke ned i de forskellige uddannelsesveje, krav og muligheder, der findes i Danmark. Uddannelsesveje For at blive ingeniør i Danmark kan du følge forskellige uddannelsesveje. På...

læs mere
Hvordan bliver man plejeforældre?

Hvordan bliver man plejeforældre?

At blive plejeforældre er en dybt meningsfuld og vigtig beslutning. Mange stiller spørgsmålet: "Hvordan bliver man plejeforældre?" Denne artikel vil guide dig igennem processen, ansøgningskravene, og hvad du kan forvente som en potentiel plejefamilie. Hvad indebærer...

læs mere