Hvordan bliver man hundefrisør?

Elsker du også hunde og har en oprigtig lyst til at pleje og klippe dem? Så spørger du måske dig selv, “Hvordan bliver man hundefrisør?”. Hvis dette er tilfældet, har du faktisk en mulighed for at starte en karriere som hundefrisør. Uddannelsen til hundefrisør er baseret på mesterlære-princippet, hvilket betyder, at for at du kan tage uddannelsen, skal du finde en hundefrisørsalon, der er godkendt til at tage hundefrisørelever i lære. Dette er en unik mulighed for at lære håndværket direkte fra erfarne hundefrisører og opnå praktisk erfaring, mens du uddanner dig i denne spændende og givende profession.

Her kan du se hvordan arbejder som hundefrisør er:

https://www.youtube.com/watch?v=pjaKiMUULUw

Hvad laver en hundefrisør?

De typiske arbejdsopgaver som hundefrisør er:

  • Klipning og pleje af pels, enten med saks eller maskine
  • Klipning af negle
  • Bade hunde
  • Rense og undersøge ører og poter
  • Trimning af korthårede hunderacer
  • Få hunden til at føle sig tryg inden du skal i gang med dit arbejde
  • Påføring af plejeprodukter, typisk pelspleje

Du skal være opmærksom på, at det godt kan tage langt tid, at udføre en klipning af en hund, typisk tager det 1-3 timer, alt afhængig af hvad der skal foretages. Derudover vil der være rigtig meget administrativt arbejde med regnskab, email og telefonopkald.

Langt de fleste hundefrisører har selvstændig forretning, hvor de arbejder alene eller eventuelt sammen med en elev. Ved enkelte saloner, især i de store byer, er der ansat uddannede assistenter. Hundesaloner er et servicefag i branchen Frisører, vaskerier og andre serviceydelser.

hvordan bliver man hundefrisør

Hvad kræver det at blive hundefrisør?

Uddannelsen som hundefrisør er en fuldtidsuddannelse, som tager 3 år. Den sker først og fremmest ved praktisk og teoretisk oplæring i salonen. Du lærer at omgås hundene og håndtere dem i forbindelse med de forskellige opgaver.

Du skal også lærer om vask og føn, klip af pelshunde, rensning af øre og poter, trimning, håndtering af hunden på bordet, førstehjælp og forskellene på pelstyper og hvordan de skal håndteres. Du lærer også kundeekspedition og telefonpasning, og du får erfaring med at drive forretning.

Det kan sagtens variere fra hundesalon til hundesalon hvad du lærer, alt efter hvilke hunderacer du kommer i berøring med i hundesalonen.

I de første 3 måneder er du på prøvetid, hvor du og din læremester finder ud af om uddannelsen er det rette for dig.

Hvad tjener en hundefrisør?

Mange, der overvejer at blive hundefrisør, spørger ofte: “Hvordan bliver man hundefrisør, og hvad kan man forvente i løn?” Der findes umiddelbart ingen offentlig data, der præcist angiver, hvad en hundefrisør tjener, da de fleste er selvstændige. Som selvstændig hundefrisør har du en timeløn, der skal dække alle omkostninger såsom husleje, el, udstyr, materialer, løn, pension med mere. Det betyder, at din indkomst som hundefrisør kan variere, og det er vigtigt at have et godt forretningsmæssigt overblik for at sikre en stabil indtægt.

Læs også: Hvordan bliver man tatovør?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvordan bliver man massør?

Hvordan bliver man massør?

At overveje en karriere som massør er at træde ind i en verden af sundhed og velvære, hvor din indsats direkte bidrager til andres livskvalitet. Massage er mere end blot en behandlingsform; det er en kunst, der kræver forståelse, teknisk dygtighed og en dyb...

læs mere
Hvordan bliver man ingeniør?

Hvordan bliver man ingeniør?

Ønsker du at blive ingeniør? Denne artikel udforsker, hvordan man bliver ingeniør, ved at dykke ned i de forskellige uddannelsesveje, krav og muligheder, der findes i Danmark. Uddannelsesveje For at blive ingeniør i Danmark kan du følge forskellige uddannelsesveje. På...

læs mere
Hvordan bliver man plejeforældre?

Hvordan bliver man plejeforældre?

At blive plejeforældre er en dybt meningsfuld og vigtig beslutning. Mange stiller spørgsmålet: "Hvordan bliver man plejeforældre?" Denne artikel vil guide dig igennem processen, ansøgningskravene, og hvad du kan forvente som en potentiel plejefamilie. Hvad indebærer...

læs mere