Hvordan bliver man jagerpilot?

Har du en drøm om at være med til at sikre det danske luftrum? Hvordan bliver man jagerpilot? er måske et spørgsmål, du stiller dig selv, når du tænker på denne drøm. Vi kan allerede nu afsløre, at det ikke ligefrem er en kort eller lige vej, faktisk er det en af de sværeste veje, man kan gå. Men lad ikke dette afskrække dig fra at forfølge din drøm om at blive jagerpilot. Uddannelsen og træningen kræver hårdt arbejde, dedikation og en stærk vilje til at overvinde udfordringer, men for mange er det den ultimative belønning at kunne patruljere himlen og beskytte nationens sikkerhed.

Se videoen her om hvordan man bliver jagerpilot og hvad det kræver:

Hvad laver en jagerpilot?

Generelt kan vi sige, at det at være jagerpilot i det danske forsvar er et helt normalt 8-16 job. Det betyder at arbejde og blive hjemme hver dag, ligesom ethvert andet job. Undtagelser er øvelser, vagter og udsendelser. Mere om dette senere. En typisk dag begynder med en morgenbriefing. Her tjekker en meteorolog vejret (ligesom du så på tv). Vejrudsigten er lidt mere detaljeret end hvad du ser på TV, men det er nogenlunde det samme. Derefter diskuteres forskellige ting, der påvirker flyvning. Det kan være en NOTAM (NOTice To AirMen), som er information om restriktioner i luftrum eller lufthavne. Så er der lidt snak om, hvordan militæret ser på dagen. Det er den militære aktivitet omkring os, antallet af tilgængelige fly, antallet af kontrolstillinger, der er tilgængelige for militær lufttrafikkontrol, og så videre. Derefter gennemgås gårsdagens program for at se, om der er sket noget, som vi alle kan lære af, og endelig gennemgår dagens program.

Hvordan bliver man jagerpilot

Som jagerpilot flyver man næsten hver dag på arbejdet. Der er mange rejseaktiviteter forbundet med jagerpiloter. Den kan bruges til forskellige møder og luft- eller ikke-luftøvelser, hvilket sparer en masse fritid. Så når du er på arbejde, flyver du. I gennemsnit vil jeg sige, at jeg flyver 3-4 gange om ugen, mens resten af dagene er kontortid eller fritid. Vi deltager i øvelser svarende til ca. 4 uger om året. Varigheden af disse øvelser varierer, men de varer normalt i uger ad gangen. Den sidste lille rynke i dit spørgsmål vedrører vejret. Vi flyver i al slags vejr, men vi har ikke de autolandingssystemer, som kommercielle fly har, så der er visse begrænsninger, når vejret er rigtig dårligt i forhold til sigtbarhed og skygrundlag.Der er nogle begrænsninger, der ikke er egnede for kæmpere, såsom sidevind og is i skyer.

Hvordan bliver man jagerpilot?

Kigger man på antallet af ansøgere, og sammenligner det med antallet af gennemførte, så er det danmarks suverænt sværeste uddannelse. Kun et par stykker bliver uddannet hvert år, imens tusindvis søger ind.

For at blive jagerpilot skal du tage et flyvevåbens pilotkursus. Dette kursus giver dig mulighed for at blive jager-, helikopter- og transportpilot. For at blive optaget skal du først have en gymnasial eksamen, bestå en sikkerhedsgodkendelse og helst være under 28 år. Derudover skal du gennemføre en optagelsesprøve, der skal afgøre, om du bliver optaget.

Uddannelsen er opdelt i flere trin, og du skal først gennemgå den grundlæggende officersuddannelse. Det giver solid grundlæggende militær træning i de grundlæggende principper for militære operationer. Denne del tager 5 måneder.

Herefter gennemgår de funktionel træning, som tager 18 til 30 måneder, afhængig af hvilken type fly, de træner til. Så er der en operativ vagt på cirka halvanden time.

Til sidst afsluttes uddannelsen med et 2-3-årigt diplomforløb med fokus på ledelse, strategi og militære missioner. Din uddannelse afsluttes med et afgangsprojekt, hvorefter du kan kalde dig jagerpilot.

Læs også: Hvordan bliver man stewardesse

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvordan bliver man massør?

Hvordan bliver man massør?

At overveje en karriere som massør er at træde ind i en verden af sundhed og velvære, hvor din indsats direkte bidrager til andres livskvalitet. Massage er mere end blot en behandlingsform; det er en kunst, der kræver forståelse, teknisk dygtighed og en dyb...

læs mere
Hvordan bliver man ingeniør?

Hvordan bliver man ingeniør?

Ønsker du at blive ingeniør? Denne artikel udforsker, hvordan man bliver ingeniør, ved at dykke ned i de forskellige uddannelsesveje, krav og muligheder, der findes i Danmark. Uddannelsesveje For at blive ingeniør i Danmark kan du følge forskellige uddannelsesveje. På...

læs mere
Hvordan bliver man plejeforældre?

Hvordan bliver man plejeforældre?

At blive plejeforældre er en dybt meningsfuld og vigtig beslutning. Mange stiller spørgsmålet: "Hvordan bliver man plejeforældre?" Denne artikel vil guide dig igennem processen, ansøgningskravene, og hvad du kan forvente som en potentiel plejefamilie. Hvad indebærer...

læs mere