Hvordan bliver man skuespiller?

Drømmer du om at blive skuespiller? Mange mennesker drømmer om at blive en kendt og dygtig skuespiller og undrer sig over hvordan bliver man skuespiller?. Måske har du en drøm om at blive filmstjerne og skinne på den store scene eller det store lærred?

At blive en god skuespiller kræver evnen til at indleve sig i forskellige roller og formidle dem til andre. Udover talent og passion kræves der også hårdt arbejde, dedikation og ofte en formel uddannelse i skuespilkunsten. Om du drømmer om teater, film eller tv, er skuespillerens vej fyldt med udfordringer og belønninger.

Hvordan bliver man skuespiller

Hvad laver en skuespiller?

Skuespil kan være svært, til tider brutalt og tilfredsstillende. Det, man ikke ser på den røde løber, er de hundredvis af timer med prøver, kostumeprøver og generalprøver. Publikum kommer kun for at se et stykke for en enkelt aften, men som skuespiller har du arbejdet på stykket i månedsvis. Du skal kunne græde, grine og smile på kommando, selv om du ikke kan lide det. Og du skal gøre det med en sådan overbevisning, at hele verden tror, at du er en anden person, i det mindste i et stykke tid.

Skuespillernes hovedarbejdsområder er teater, film, radio og tv. Mange skuespillere arbejder også som solister og entertainere i kabaretter og revyer.

Ordet skuespiller kommer også herfra, i det vedkommende “spiller” en rolle, der “skuer” (ser ud) som en værende en anden person.

Film og tv stiller helt andre krav til skuespillernes ansigtsudtryk og stemmer end teater. I intense scener vises ansigtsudtryk mere afslappede i nærbilleder, mens stuntmen typisk anvendes i farlige og akrobatiske scener som biljagter eller spring fra store højder.

DR Ultra har lavet en video med 5 skridt for at blive en skuespiller:

Hvordan bliver man skuespiller?

Der er ingen særlige uddannelseskrav for at blive skuespiller, men du skal bestå en optagelsesprøve for at komme ind på en af landets tre skuespillerskoler, der ligger i henholdsvis Aarhus, Odense og København. Hvert år søger omkring 1.000 personer, og i alt 20 bliver optaget – syv i København, syv i Odense og seks i Aarhus.

Uddannelsen er en kunstnerisk bacheloruddannelse på i alt tre år. SU kan søges i hele perioden.

På denne uddannelse lærer du at arbejde med forskellige typer af scenekunstformater. Der er et tæt samspil mellem praksis, teori og refleksion med fokus på vokalt og fysisk arbejde, dramatiske teknikker og kontekstuel viden.

Aftener og weekender kan omfatte aktiviteter i forbindelse med forestillingen. Alle uddannelsesaktiviteter er obligatoriske.

Isabella fortæller om optagelsesprøven til Skuespillerskolen:

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvordan bliver man massør?

Hvordan bliver man massør?

At overveje en karriere som massør er at træde ind i en verden af sundhed og velvære, hvor din indsats direkte bidrager til andres livskvalitet. Massage er mere end blot en behandlingsform; det er en kunst, der kræver forståelse, teknisk dygtighed og en dyb...

læs mere
Hvordan bliver man ingeniør?

Hvordan bliver man ingeniør?

Ønsker du at blive ingeniør? Denne artikel udforsker, hvordan man bliver ingeniør, ved at dykke ned i de forskellige uddannelsesveje, krav og muligheder, der findes i Danmark. Uddannelsesveje For at blive ingeniør i Danmark kan du følge forskellige uddannelsesveje. På...

læs mere
Hvordan bliver man plejeforældre?

Hvordan bliver man plejeforældre?

At blive plejeforældre er en dybt meningsfuld og vigtig beslutning. Mange stiller spørgsmålet: "Hvordan bliver man plejeforældre?" Denne artikel vil guide dig igennem processen, ansøgningskravene, og hvad du kan forvente som en potentiel plejefamilie. Hvad indebærer...

læs mere