Hvad er en greve?

Hvad er en greve? Er et spørgsmål mange stiller, når de udforsker Europas aristokratiske historie. En greve er en rang, vi har her i Europa. I lande som Frankrig, Spanien og Italien betegner man titlen “Greve” som den tredjehøjeste rang i højadelen, lige efter hertug og markis.

Titlen som greve er ikke noget, man hverken kan uddanne sig til, købe sig til eller på anden vis opnå. Det er udelukkende en titel, som man bliver født til. Dette aspekt af adelen fascinerer mange, da det understreger titlens eksklusivitet og arvelige natur.

Hvad er en greve

Titlen som greve er en adelig titel, der traditionelt tildeles dem, som ejer en betydelig mængde land. Selvom titlen er arvelig, sådan at efterkommere af grever, selv med mindre land end deres forfædre, fortsat bærer titlen, har dens betydning og de rettigheder, der fulgte med, ændret sig over tid. Særligt efter indførelsen af forfatningen i 1849, ændrede mange af de rettigheder, der traditionelt var knyttet til grevetitlen, karakter.

Greve

Tiltales: Deres Excellence.

  • Titlen er arvelig, og gives videre til den greven peger på, efter hans død.
  • Øvrige sønner/døtre får titlen Junker/Komtesse.
  • Hvis greven udover sin titel som greve også ejer titlen baron, nedarves denne titel til den næste i arvefølgen. Dette sker, hvis faderen fx ejer mere land, og den næste i arvefølgen kommer til at eje dette land, efter grevens død.

Læs også: Hvordan bliver man jagerpilot

Grevinde

Tiltales: Deres Excellence.

  • Fungerer på samme måde, som en greve, udover, at grevinde også kan være en greves hustru (altså har hun ikke titel i egen ret, men efter sin mand).
  • Titlen er arvelig, hvis der er tale om en grevinde i egen ret. Er titlen i stedet efter hendes mand, er den ikke arvelig.
  • Ved grevens død, får en grevinde uden titel i egen magt, titlen enkegrevinde.

Hvad er forskellen på en lensgreve og en greve?

Lensgreve er betegnelsen for den højeste adelsrang i Danmark. Rangen blev indført i 1671 ved en forordning om oprettelse af grevskaber og baronier. En lensgreve er en greve, der af den danske konge er forlenet med et grevskab. Greve er i Danmark en rent honorær titel og står under lensgreve i rang.

Læs mere om Grever.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvordan bliver man massør?

Hvordan bliver man massør?

At overveje en karriere som massør er at træde ind i en verden af sundhed og velvære, hvor din indsats direkte bidrager til andres livskvalitet. Massage er mere end blot en behandlingsform; det er en kunst, der kræver forståelse, teknisk dygtighed og en dyb...

læs mere
Hvordan bliver man ingeniør?

Hvordan bliver man ingeniør?

Ønsker du at blive ingeniør? Denne artikel udforsker, hvordan man bliver ingeniør, ved at dykke ned i de forskellige uddannelsesveje, krav og muligheder, der findes i Danmark. Uddannelsesveje For at blive ingeniør i Danmark kan du følge forskellige uddannelsesveje. På...

læs mere
Hvordan bliver man plejeforældre?

Hvordan bliver man plejeforældre?

At blive plejeforældre er en dybt meningsfuld og vigtig beslutning. Mange stiller spørgsmålet: "Hvordan bliver man plejeforældre?" Denne artikel vil guide dig igennem processen, ansøgningskravene, og hvad du kan forvente som en potentiel plejefamilie. Hvad indebærer...

læs mere