Hvordan bliver man radiovært

Overvejer du også, at blive en kendt stemme i radioen? Har du flair for, at være underholdende og har du en god stemmet? Så skulle du måske overveje, at blive radiovært.

Hvordan bliver man radiovært?

Jobbet som radiovært

Radioværter kender vi typisk fra DR, Nova FM, The Voice men der er også muligheder for, at blive sin egen radiovært ved at starte en podcast.

Mange er blevet radiovært ved at have et godt netværk, hvor du pludselig kender en, der er radiovært eller arbejder på en radiostation.

Udover at du har et godt netværk, kræver det også at du er god til at formidle og besidder en stor mængde omstillingsparathed, da du kan komme ud for, at ikke kun at sidde i et studie, men være udenfor eller optage ved nogle arrangementer.

Du skal huske på, at du som radiovært er en nyhedsformidler og en speaker. Der skal være troværdighed bag stemmen, da men jo ikke kan se dig. Alt afhængig af hvilken program du har, og hvor stor en redaktion der findes det sted du arbejder, så strukturerer du faktisk dit helt eget program. Ligeledes har du også mulighed for i større eller mindre grad, at styre musikken til dit program.

Hvad tjener en radiovært?

Det kommer helt an på hvem du er, jo mere kendt du er, jo mere kan du også tjene. I denne artikel fra Ekstra Bladet, kan du bl.a. læse hvor meget Christian Fuhlendorff og David Mandel tjente som radioværter på P3. Christian Fuhlendorff tjente 58.000 kr om måneden. Ud af dette beløb skal hans manager have 10% af beløbet, ligesom han selv står for feriepenge mm. David Mandel tjente 47.830 kr. om måneden inklusiv pension og diverse tillæg.

Hvis du arbejder hos en lokal radiostation, så vil du få en langt lavere løn, mange gør det faktisk helt gratis for at få erfaring og have noget erfaring og reference, man kan tage videre med til en ny jobsamtale hos en større radiostation. Gennemsnitlønnen for en radiovært menes at være 35.000 kr.

Hvad gør du så nu?

Start med at kontakte en radiostation for at høre om det er muligt, du kan komme forbi til en snak. Måske har du allerede nogle ideer til nogle udsendelser, som du kan pitche ind til en eventuelt samtale. I stedet for, at kontakte en af de store radiostationer, da det vil være rigtig svært, så start med at kontakte en lokal radiostation, og så ligeså stille arbejde dig op ad. Skab et godt og populært program som bliver lyttet til, og så kan du derefter kontakte andre og større radiostationer.

Læs også: Hvordan bliver man hundefrisør?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvordan bliver man massør?

Hvordan bliver man massør?

At overveje en karriere som massør er at træde ind i en verden af sundhed og velvære, hvor din indsats direkte bidrager til andres livskvalitet. Massage er mere end blot en behandlingsform; det er en kunst, der kræver forståelse, teknisk dygtighed og en dyb...

læs mere
Hvordan bliver man ingeniør?

Hvordan bliver man ingeniør?

Ønsker du at blive ingeniør? Denne artikel udforsker, hvordan man bliver ingeniør, ved at dykke ned i de forskellige uddannelsesveje, krav og muligheder, der findes i Danmark. Uddannelsesveje For at blive ingeniør i Danmark kan du følge forskellige uddannelsesveje. På...

læs mere
Hvordan bliver man plejeforældre?

Hvordan bliver man plejeforældre?

At blive plejeforældre er en dybt meningsfuld og vigtig beslutning. Mange stiller spørgsmålet: "Hvordan bliver man plejeforældre?" Denne artikel vil guide dig igennem processen, ansøgningskravene, og hvad du kan forvente som en potentiel plejefamilie. Hvad indebærer...

læs mere