Hvordan bliver man assurandør / forsikringssælger?

Drømmer du om at sælge forsikringer og hjælpe mennesker med at finde de rigtige forsikringer til deres behov? Hvis du stiller dig selv spørgsmålet, “Hvordan bliver man assurandør?”, så kunne jobbet som assurandør være det perfekte valg for dig. Som assurandør får du mulighed for at rådgive og vejlede kunder i valget af forsikringer, der matcher deres individuelle situationer og behov. Herunder kan du læse meget mere om, hvad en assurandør laver, og hvordan du kan tage skridtene mod denne karrierevej i forsikringsbranchen.

hvordan bliver man assurandør

Hvad laver en assurandør?

En assurandør er en medarbejder i et forsikringsselskab der på selskabets vegne indgår aftale med kunderne om tegning af forsikringer. Ordet forsikringssælger kender du måske bedre?

Som assurandør sælger du type disse forsikringer:

  • Bilforsikring
  • Husforsikring
  • Indboforsikring
  • Hundeforsikring
  • Ansvarsforsikring
  • Rejseforsikring
  • Erhvervsforsikring

Du foretager rigtig mange fysiske møder både på dit kontor eller hjemme hos kunderne. Møder i dag foregår typisk også online i dag efter Covid-19s indtog. Der vil i den forbindelse også være en del arbejde om aftenen, da det er på det tidspunkt dine kunder typisk har tid. Derudover vil der være rigtig meget administrativt arbejde og dokumentering. Dit arbejde foregår typisk i et forsikringsfirma eller i en bank. Du vil også skulle foretage opsøgende salg, normalt foregår dette ved hjælp af din telefon.

Hvad kræver det at blive assurandør?

Langt de fleste assurandører har en gymnasieuddannelse som deres grunduddannelse. Det kunne være en HG (handelsskolernes grunduddannelse) eller en højere handelseksamen (HHX).

Du skal have ansættelse i et forsikringsselskab, en bank eller pensionsselskab. Du kan bl.a. læse om assurandør karrieren hos Topdanmark. På deres side kan du også se ledige stiller som assurandør.

Uddannelsen som assurandør er en blanding mellem teoretisk undervisning (som foregår på Forsikringsakademiet, som er forsikringsbranchens fælles uddannelsesinstitution) og praktik. Der vil undervejs være skriftlige kompetenceprøver og mundtlige eksamener.

Det er meget almindeligt, at din arbejdsplads betaler for uddannelse, som er modulopdelt med fysiske og online kurser.

Det tager normalt 2-3 år at blive assurandør. Du har også mulighed for at blive

Det er selvfølgelig vigtigt, at du har et kørekort og egen bil, da du skal afvikle møder hos kunder.

Når du er færdig med uddannelsen kan du kalde dig selv for assurandør eller forsikringssælger og komme i gang med det meget spændende arbejde. Flere anvender uddannelsen som assurandør som en springbræt til at blive pensionsrådgiver.

Hvad tjener en assurandør?

Ifølge Jobindex.dk ligger den gennemsnitlige løn for en assurandør på omkring 42.871 kr., men der er variationer, hvor nogle tjener mere og andre mindre end dette gennemsnit. Dette giver et perspektiv på, hvad du potentielt kan tjene, hvis du spørger “Hvordan bliver man assurandør?” og vælger denne karrierevej. For mere præcise oplysninger om lønninger, kan det være en god idé at søge yderligere på nettet.

Læs også: Hvordan bliver man bilsælger?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvordan bliver man massør?

Hvordan bliver man massør?

At overveje en karriere som massør er at træde ind i en verden af sundhed og velvære, hvor din indsats direkte bidrager til andres livskvalitet. Massage er mere end blot en behandlingsform; det er en kunst, der kræver forståelse, teknisk dygtighed og en dyb...

læs mere
Hvordan bliver man ingeniør?

Hvordan bliver man ingeniør?

Ønsker du at blive ingeniør? Denne artikel udforsker, hvordan man bliver ingeniør, ved at dykke ned i de forskellige uddannelsesveje, krav og muligheder, der findes i Danmark. Uddannelsesveje For at blive ingeniør i Danmark kan du følge forskellige uddannelsesveje. På...

læs mere
Hvordan bliver man plejeforældre?

Hvordan bliver man plejeforældre?

At blive plejeforældre er en dybt meningsfuld og vigtig beslutning. Mange stiller spørgsmålet: "Hvordan bliver man plejeforældre?" Denne artikel vil guide dig igennem processen, ansøgningskravene, og hvad du kan forvente som en potentiel plejefamilie. Hvad indebærer...

læs mere